dissabte, 8 de juny del 2013

Reflexió sobre el projecte de millora: el passadís

Fins el darrer dia de pràctiques, ahir dia 7 de juny, la meva companya na Lídia i jo vàrem estar ultimant els detalls dels racons del passadís.
Per això avui em disposo a reflexionar sobre com ha avançat el nostre projecte, què es podria canviar i què es podria millorar.

Com ja vàrem explicar, el nostre projecte neix d'una necessitat de les mestres, que creuen que els racons del passadís són pobres i els falten elements.
Des del mes de març vàrem estar planificant el material, els espais... feiem esborranys de com quedarien els racons... Va ser però a mitjans - finals d'abril quan vàrem començar a confeccionar material, i potser el temps va ser massa just. Aprofitàvem les hores lliures de 8 a 9h del matí, i també alguns dilluns capvespre.
Ara canviaria el temps que vam invertir, hauria començat abans a confeccionar i reunir material perquè no anéssim amb el temps tan just.


Sobre el resultat dels racons, evidentment penso que hi ha coses que hauríem pogut millorar.

- Al racó de construccions encara faltaria més material (hi ha capsetes, tubs i pots), perquè després de veure als infants jugar-hi crec que els hi faltava alguna cosa.
Però la decoració penso que és encertada: hi ha edificacions famoses que pengen del sostre, per donar verticalitat al racó, i també un cartell que vam fer aquesta última setmana (per això no surt a la foto que hi ha a continuació), on posa Construïm el món!




- Del racó de cuineta n'estic ben satisfeta. Hem afegit unes cortines (encara no surten a la foto, però estan a la part de la finestra), la taula amb l'ula i les cadires, hem fet fruites i menjar amb teles, hem posat estris de cuina... Així i tot faltarien materials com olles o paelles.






Per últim trobem dues casetes a l'espai motriu. A psicomotricitat hi varen jugar, i tot i que la proposta va ser un èxit, crec que són molt fràgils en relació a la feina que ens va costar fer-les, i ja les vàrem haver de reforçar.





Però fent balanç estic molt contenta del nostre pla de millora. Hem fet bona feina i, tot i que sempre hi ha coses per millorar, ben segur que els infants ho gaudiran! 


> Justificació de les competències escollides:
5.2 Justifica i contextualitza el projecte de millora a partir de l'anàlisi de necessitats i de l'identificació del problema: he triat aquesta competència perquè he analitzat les necessitats que es podrien canviar un cop feta ja l'avaluació 
5.4 Preveu els obstacles i les resistències en l'aplicació del projecte de millora: aquesta l'he triada perquè he parlat una mica dels obstacles i d'allò que crec que s'hauria de modificar si es tornés fer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada